5 BeautyProducten Die Je Verkeerd Gebruikt

Dit zijn de 5 beautyproducten die jij verkeerd gebruikt: micellair water, gezichtsmaskers, reinigingsborstels, gua sha massage tools en exfolierende scrubs. Wil je weten waarom…?

1. Micellair water

Micellair water is een reiniger die lijkt op een tonic. Het zijn beide reinigers met een heldere vloeistof. 

Het verschil is dat micellair water echt een waterreiniger is, en dat een tonic het ingrediënt alcohol bevat. Het doel van beide en de manier van reinigen is dus wel echt verschillend. 

Zeep of water?

Het micellair water bevat een ingrediënt dat ook wel een surfactant wordt genoemd. Deze stof zorgt ervoor dat de olie en stof op je huid gevangen wordt in kleine minuscule bolletjes als het waren. Deze bolletjes noem je micellen. 

Micellen

Maar gewone zeep werkt ook op dezelfde principe. Ook hier zorgen de micellen voor het oplossen van vet- en vuildeeltjes. Dit kan omdat een micel uit een vetgedeelte bestaat en een watergedeelte. Hiermee kan de micel dus vetbolletjes insluiten, en met het andere deel zorgen dat de ingesloten vetdeeltjes afgevoerd kunnen worden. 

5 beauty producten die jij verkeerd gebruikt
Delen: Bewaar op Pinterest

En als iemand die heel erg fan is van micellair water en het regelmatig gebruikt, is dit toch wel een shock. Zoals de meeste weten breng je micellair aan met een wattenschijfje. Want je hoeft micellair water volgens vele gebruiksaanwijzingen niet af te spoelen. 

Naspoelen met water

Maar nu ik weet dat het in de basis als zeep werkt en vet- en vuildeeltjes insluit. Daarom betekent het ook dat deze stoffen dus op je huid blijven liggen. Dat wil je natuurlijk niet. Je wilt een schone gereinigde huid. 

Dus naspoelen met gewoon water is toch beter in dit geval. 

2. Gezichtsmaskers

Lekker een maskertje op doen? Goed voor je huid, goed voor je gezicht. Maar let wel op. Want je wilt niet je mooie huidje nog meer huidproblemen geven of helemaal laten uitdrogen. 

Bij klei gezichtsmaskertje bijvoorbeeld is het echt niet de bedoeling dat je die laat zitten tot je een harde laag op je gezicht hebt zitten. Daar is het niet voor bedoeld. 

Het voelt misschien wel grappig aan. Maar de bedoeling is dat je het maskertje er al afspoelt wanneer het nog wat vochtig is. Je wilt toch niet dat het maskertje juist alle vocht uit jouw eigen huid gaat trekken?

3. Reinigingsborstel

Een reingingborstel wordt steeds vaker gebruikt om het gezicht of lichaam te reinigen. En als jij denkt lekker te moeten schrobben met die borstel, dan heb je het mis! 

Een reinigingsborstel is echt bedoel om maar heel zachtjes en lichtjes langs je huid te gaan. Het is echt niet nodig om hard te schrobben, daarmee maak jij je huid kapot. Please dont do that!

woman with facemask cucumber

De reinigingsborstel voor je gezicht is echt bedoeld om met de haartjes langzaam en rustig langs je huid te strijken. Hiermee zorg je al voor voldoende wrijving om vuiligheid van je huid af te halen. 

4. Gua sha massage tool

De Gua Sha massage tools zijn een van de beautyproducten die steeds vaker worden gebruikt. Gua Sha zijn heerlijk om te gebruiken om je huid van je gezicht of lichaam te masseren. Maar wel op de juiste manier. Je wilt je huid optimaal verzorgen en niet ervoor zorgen dat je met blauwe plekken rond loopt. 

Gebruik dus bij je Gua Sha een lichte gezichtsolie, zodat je tool makkelijker over je huid glijdt. Het gaat erom dat je langzame bewegingen maakt en niet te veel druk zet op je huid. Met een beetje druk zorg je al voor voldoende doorbloeding van je gezicht. 

Een tip is om in de juist – denk upliftende – richting te ‘trekken’ met je gua sha in plaats van ermee te duwen op je huid. Dit kan meer wrijving geven. 

5. Exfoliërende scrub

Een exfoliërende borstel, handschoen of scrub zijn heerlijk om ervoor te zorgen dat je huid glad wordt en dode huidcellen plaats kunnen maken voor nieuwe. 

Maar doe dit niet elke dag! 

Je huid kan dat niet aan, en heeft tijd nodig om te herstellen. Scrubben is een hele intensieve behandeling voor je huid. Dus houd je aan enkele keren per week. Met name met je gezicht moet je voorzichtig zijn, hierbij kun je denken aan een keer per week of een keer per twee weken zelfs.

Hopelijk heb jij, na het lezen van ons blog, door welke beautyproducten jij verkeerd gebruikt. En kun je ze vanaf nu wel goed gaan toepassen. Als deze beauty producten jouw voorheen geen goede resultaten gaf, dan zal dat nu zeker gaan gebeuren!

Dit blog ging over: Beautyproducten die jij verkeerd gebruikt. Ken jij eentje die iedereen verkeerd gebruikt? Deel het met ons!

Blogs die je ook wilt lezen: 

Related Posts

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hi, welcome

Camilla

BeautyBlogger

Welkom op BeautyShine, waar je leuke blogs, weetjes, en info kunt vinden over beauty, make-up, haar en self love. Leuk dat je er bent!

Recent Stories

Stay Connected

BeautyShine Nieuwsbrief

Ontvang het laatste beautynews in jouw inbox!

Populaire Blogs

Hoe Start Ik Een Beauty Blog?

Schrijf jij het liefste over beauty en make up? Dan is een eigen beauty blog 📝 starten de meest logische volgende stap. Droom jij er...

Dit Wil Jij Zeker Meenemen Op Vakantie! + Gratis Beauty Inpaklijst

Wat jij wil meenemen op vakantie is: niet teveel! Je hebt namelijk maar een aantal kilo in je koffer aan plek voor je toiletspullen,...

7 Eenvoudige Manieren Hoe Jij Alopecia Areata Zelf Kan Behandelen

In sommige blogs staan affiliate links. Wanneer jij via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie van de verkoper,...