Hoe Kan Ik Gellak Zelf Verwijderen?

Als je van gel nagellak op je nagels houdt, ken je ook het probleem van hoe je gellak zelf kan verwijderen. Gellak laat niet makkelijk los. Maar er zijn wel manieren om thuis je gellak te verwijderen.  

Dan weet je ook het is om de drang te krijgen om je nagels eraf te gaan afpellen en pulken aan je gel nagellak totdat het eraf is.

Hiermee kun je helaas je nagels gegarandeerd beschadigen. 

Gelukkig- dat hoeft niet te gebeuren! Hoewel het misschien moeilijk lijkt om gel nagellak thuis te verwijderen, is het eigenlijk vrij eenvoudig als je het goed doet. 

In 5 korte stappen je gellak verwijderen

De volgende stappen leren je hoe je gel nagellak thuis kunt verwijderen zonder je nagels te beschadigen of naar een salon te gaan om te betalen voor het verwijderen van je gellak.

  • Stap 1: voorbereidingen voor werken met aceton, bescherming nagellriemen
  • Stap 2: vijlen van de bovenste laag van de gellak
  • Stap 3: weken in een badje aceton, of wattenbolletjes gedrenkt in aceton op je nagels, daaromheen aluminium folie. Ongeveer 10 min laten inwerken
  • Stap 4: geweekte gellak eraf schrapen
  • Stap 5: schoon spoelen, paraffine badje, hydraterende creme, nagelriemolie

Waar kan ik gellak mee verwijderen?

Met aceton kun je gellak verwijderen. Je kunt je nagels in een badje met aceton weken of elke vingernagel apart weken met een wattenbolletje gedrenkt in de aceton. 

Aceton heeft een doordringende geur. Ik vind het zelf prettig om daarom in een  goed geventileerde ruimte  te zijn.  Je wilt de chemische giftige stoffen van deze nagellak remover niet inhaleren. Dus zorg voor ventilatie en zet een raampje open. 

Een bokkenpootje of een nagelriemduwer stokje is handig om de gellak mee weg te schrapen. Nadat de gellak losgeweekt is kun je met de nagelriemduwer over de lengte van je nagel de losgeweekt stukjes gellak zachtjes losschrapen. 

Hoe kan ik gellak zelf thuis verwijderen?

De sleutel tot het grondig verwijderen van gel nagellak is het weken van je nagels in aceton of gel nagellak remover. 

Dit kan op twee manieren:

Weken in een badje aceton

Om dit te doen, kun je een klein bakje vullen met nagellakremover en je vingertoppen in het kommetje laten weken. Omdat aceton een sterke geur heeft is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie. 

Ook kun je het beste je vingers beschermen tegen het uitdrogende effect van aceton, door deze van te voren in te smeren met een handcrème of nagelriemolie te gebruiken. 

Vingers omwikkelen met aluminiumfolie

Een andere manier is om gaasjes of wattenbolletjes in aceton te drenken. Vervolgens leg je deze op je gellak. 

Om het effect te versterken en de wattenbolletjes op hun plaats te houden, knip je aluminiumfolie en wikkel je dit om je vingertoppen. Per vinger knip je dus een reepje uit en dat wikkel je om je nagel met het wattenbolletje gedrenkt in de aceton erop. 

Gellak eraf schrappen

Je laat de gellak ongeveer 10 tot 15 minuten weken. Kijk tussendoor even naar je nagels of de gellak al loslaat. 

Als de gellak loskomt kun je stoppen met weken van de nagels in aceton. 

Vervolgens kun je met een vijl, een nagelriemduwer of een bokkenppootje beginnen met eraf schrappen van de gellak. Doe dit wel voorzichtig, je nagels zijn gevoeliger nu door het weken in aceton, ze kunnen wat koud aanvoelen. 

Bovendien wil je niet tijdens het schrappen van de gellak ook de bovenste laag van je eigen nagels beschadigen. 

Pin op Pinterest:

gellak zelf verwijderen

Hoe slecht is zelf verwijderen van gellak voor je nagels?

Gellak zelf is niet slecht voor je nagels. Het is niet slechter dan gewone nagellak. Omdat je de gellak uithardt onder een UV lamp of LED lamp blijft de gellak wel langer op je nagels zitten. 

Het verwijderen van gel nagellak vereist het grondig vijlen van de bovenste laag van de gel. Dit is nodig zodat je de onderste binnenste laag voorzichtig kan laten losweken in de aceton. 

Dit doe je op de volgende manier : pak een grove nagelvijl, en vijl de bovenste laag van de gel nagellak. Vijl de toplaag langzaam, om te voorkomen dat je je eigen nagels beschadigd.

Bij het vijlen wil je voorzichtig zijn omdat dit een stap is waarbij je wel je eigen nagels kunt beschadigen als je te ver door vijlt.  

Hoe gellak verwijderen zonder beschadigen?

Voor het verwijderen van gel nagellak wordt gebruik gemaakt van een grotere hoeveelheid aceton dan gebruikelijk. 

Dus je moet je vingers beschermen wanneer je gel nagellak verwijdert. Smeer daarvoor een dikke crème op je nagelriemen of nagelriemolie. Dit zal je vingers beschermen tegen de aceton.

Daarnaast let je bij het vijlen goed erop dat je alleen en uitsluitend de toplaag eraf vijlt. Stop liever als je twijfelt, dan dat je er teveel af vijlt. Zo bescherm je je nagels en minimaliseer je beschadigingen. 

Gebruik een speciale basis, een peel-off basis lak. Dit is een basis laag gellak waarmee je makkelijker de gellak er af zou  kunnen pellen. 

In deze handige video kun je zien hoe een peel-off base coat werkt

Hoe verwijder je gellak zonder aceton?

Zonder aceton gellak verwijderen is mogelijk. Hierbij kun je aan verschillende opties denken. Omdat gellak behoorlijk stevig vast zit aan de nagel moet je altijd voorzichtig zijn met het verwijderen zonder aceton. De kans dat je je eigen nagelbed beschadigd kan groter zijn. 

Je kunt ervoor kiezen om de gellak zoveel mogelijk uit te laten groeien van je nagels af. De rest kun je er voorzichtig afvijlen. 

Er bestaan ook basislak met peel-off effect. Deze basislaag zorgt ervoor dat de gellak goed hecht aan de basis. Het grote voordeel is alleen op het moment dat jij je gellak eraf wilt halen je de gellak er eenvoudig af zou kunnen trekken. Ik vind het alleen lastig omdat je waarschijnlijk alsnog je eigen toplaag van je nagels kunt beschadigen. 

Gellak verwijderen lukt niet

Als het niet lukt om gellak te verwijderen kun je proberen om alle stappen nogmaals te verwijderen. 

Je zou  kunnen proberen om nogmaals je gellak wat platter te vijlen. En vervolgens nogmaals te weken. Deze stap kun je eigenlijk zo vaak herhalen als je wilt en zolang je vingers goed blijven voelen. 

Lukt het uiteindelijk toch allemaal niet dan kun je altijd nog een afspraak bij de salon maken om een professionele nagelstyliste jou te laten helpen. 

Verzorging na het verwijderen van gellak

Gel nagellak verwijderen met laat de nagels droog achter, ook kunnen je vingers koud voelen. 

Om je nagels en vingertoppen te hydrateren smeer je ze goed in met een vochtinbrengende creme. Je kunt ook je vingers laten weken in een paraffine badje. 

Ook kun je de nagelriemen insmeren met nagelriemolie. Eventueel kun je warme handschoenen dragen om je handen weer op te warmen en de hydraterende crème zo goed mogelijk te laten intrekken. 

Dit blog ging over: Hoe kan ik gellak zelf verwijderen?

Blogs die je ook wilt lezen: 

Related Posts

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hi, welcome

Camilla

BeautyBlogger

Welkom op BeautyShine, waar je leuke blogs, weetjes, en info kunt vinden over beauty, make-up, haar en self love. Leuk dat je er bent!

Recent Stories

Stay Connected

BeautyShine Nieuwsbrief

Ontvang het laatste beautynews in jouw inbox!

Populaire Blogs

Alopecia Areata: Plotselinge Haaruitval. Help Wat Nu?

Alopecia Areata is plotselinge haaruitval waardoor er enkele of meerdere ronde kale plekken ontstaan op het hoofd. Wat het is en waarom je haar...

Setting Spray, De Beste Manier Voor Langhoudende Make-up

Met een setting spray zorg jij ervoor dat je de hele dag geniet van je make up. De fijne mist zorgt ervoor dat je make-up lang blijft zitten.

Jouw Parfum Gaat Op Deze Manier Veel Langer Mee

Hoe je parfum langer meegaat lees je in onze blog! Overkomt het jou ook dat je parfum maar korte tijd blijft hangen. En dan verdwijnt...