Hoe Jij Je Huid Exfolieert Als een Pro

pretty girls exfoiliating skin, mooi, schoonheid, vrouwen, beauty

Is het goed om je huid te exfoliëren? Huidexperts zeggen van wel. Het is niet alleen een goed voor je huid, maar het is ook echt belangrijk voor een happy skin. Als jij je huid exfolieert zorgt dat voor een gladde- en stralende huid.

Je helpt je huid een handje om van de dode huidcellen af te komen en ruimte te maken voor nieuwe jonge huidcellen. Wij delen graag wat tips hoe jij het beste je huid exfolieert als een pro!

Wat is het verschil tussen exfoliëren en scrubben?

First things first. Scrubben kennen we wel. Er bestaan verschillende scrub methodes. En ja, ook dit is een manier om dode huidschilfers en huidcellen makkelijk te verwijderen.

Vaak is dit met behulp van een crème met daarin kleine balletjes of een grove scrub spons of handschoen.

Wat betekent het dan om je huid te exfoliëren?

Bij exfoliëren wordt er gebruik gemaakt van een ander ingrediënt in bv. een crème, namelijk een zuur. Dit kunnen bijvoorbeeld melkzuur, salicylzuur of glycolzuur.

Het zuur dringt door in de huid en zorgt er van binnen uit voor dat de dode huidcellen makkelijker loslaten.

Zoek jij een goede manier om je huid te exfolieren?

Wil je beginnen met het exfoliëren van je huid? Ga dan op zoek naar producten met een zuur erin. Let hierbij op salicylzuur, melkzuur of glycolzuur. Exfoliërende prodcuten bestaan in aller soorten zoals bodywashes, gels en cremes.

Salicylzuur staat erom bekend dat het kan doordringen in de talgklieren in de porien en wordt dus meer geadviseerd bij een met name vette huid.

Glycolzuur heeft meer effect bij een zonbeschadigde- of droge huid omdat het meer in de huid trekt en de vochtbalans zou herstellen.

bron

Hoe je het beste je huid exfolieert?

Omdat exfoliëren een andere techniek is dan scrubben is het belangrijk om langzaam op te bouwen. De zuren kunnen namelijk voor irritatie van de huid zorgen. Zeker de tere huid van je gezicht vraagt om een voorzichtige aanpak.

Begin bijvoorbeeld met het aanbrengen een keer per week, verhoog dit langzaam van drie keer per week naar om de dag aanbrengen.

Blijf goed opletten op je huid. Irriteert de huid? Verminder dan het aanbrengen of probeer te wisselen van welk soort zuur je gebruikt.

Houd jij van zonnen?

Exfolieren zorgt voor het verwijderen van dode cellen van de huid. Hiermee wordt de laag huid minder dik. Wat aan de ene kant een voordeel kan zijn, omdat de huid de kleur egaal kan absorberen.

Aan de andere kant is zonder goede bescherming in de zon zitten ervoor zorgen dat je huid snel veroudert.

En wanneer jij je huid hebt geëxfolieerd is de laag dode huidcellen minder dik en is je huid dus gevoeliger voor schade door zonlicht.

Wees lief voor je huid

Proberen is key! Kijk wat exfoliëren kan doen voor je huid. Wees lief voor je huid. Vaak zijn we al tevreden met een lekkere scrub. Maar exfoliëren is echt het proberen waard. Exfolieren is het geheime ingrediënt tot een stralende huid.

Hoewel het wel kan irriteren in het begin is het belangrijk om je huid in het begin te kalmeren. Gebruik hiervoor een toner of een moisturizer met kalmerende ingrediënten.

Hoe je een gevoelige huid exfolieert?

Is je huid heel gevoelig dan is het raadzaam om een exfoliëren middel te gebruiken dat salicylzuur of melkzuur bevat. Glycolzuur kan namelijk te heftig zijn voor een gevoelige huid. Bouw daarnaast langzaam op, en gebruik zeker ook een kalmerende crème voor je huid.

Deel op Pinterest:

Exfolieer jij je huid al?

———————————————————————————————

camilla beautyshine

Volg jij ons al op onze social media? Neem een kijkje op PinterestInstagram | Facebook en let’s connect!

Lees ook:

Related Posts

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hi, welcome

Camilla

BeautyBlogger

Welkom op BeautyShine, waar je leuke blogs, weetjes, en info kunt vinden over beauty, make-up, haar en self love. Leuk dat je er bent!

Recent Stories

Stay Connected

BeautyShine Nieuwsbrief

Ontvang het laatste beautynews in jouw inbox!

Populaire Blogs

10 Beauty Hacks Die Elke Vrouw Moet Weten

Te gekke beauty hacks zijn altijd handig om te weten. Sommige beauty hacks kennen we allemaal wel. En bij andere denk je: wie heeft...

Selflove Affirmaties Om Meer Liefde Aan Jezelf Te Geven

In dit blog wil ik graag wat selflove affirmaties benoemen waarmee jij meer liefde aan jezelf kunt geven. In het vorige blog starten met...

Hoe Breng Je Mascara Aan? Leer Hoe Je Het Snel Kunt Doen in 7 Stappen

In sommige blogs staan affiliate links. Wanneer jij via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie van de verkoper,...