Hoe Kan Ik Rimpels Verminderen?

Oud worden we allemaal, en helaas horen daar ook bepaalde kwaaltjes bij. Eén daarvan zijn: rimpels. Dat wil je liever niet, want hoe kun je nu het beste jouw rimpels verminderen?

Wat zijn rimpels?

Volgens dermatologen is een rimpel een vouw in het huidoppervlak. Rimpels horen bij het ouder worden, want je kunt erop wachten, de meeste mensen krijgen ze wel op een dag.

De huid wordt nou eenmaal ouder als de leeftijd toeneemt. Dat is helemaal niet erg, want rimpels horen erbij en geven ook een bepaalde mooie uitstraling en karakter aan het gezicht. Het zijn toch unieke rimpels en dat is ook mooi.

Je bent natuurlijk mooi zoals je bent.

bron

Maar dat neemt niet weg dat wij graag die huidveroudering iets willen vertragen.

Onze tips helpen jou op weg met precies dát! Vertragen van het ontstaan van rimpels, het verminderen van rimpels én laten jouw huid nog meer stralen!

Waarom krijg ik rimpels?

De belangrijkste factor is toch wel huidveroudering bij het ontstaan van rimpels. Echter is dit de boosdoener waar wij allen niet omheen kunnen.

Hoe ouder wij worden, hoe ouder onze huid wordt. En daarmee wordt ook onze huid minder elastisch, minder flexibel en minder stevig. Hierdoor veren de plooien niet meer terug maar blijven ze in onze huid staan.

Aan de andere kant spelen naast het verouderen en verslappen van de huid, ook nog andere factoren mee:

 1. Roken, alcohol, weinig water drinken.
 2. Regelmatig in de zon zitten heeft ook een nadelige invloed op onze huid. De UV straling heeft effect op de onderliggende cellen in onze huid.
 3. Overgewicht en zwaartekracht kunnen bepaalde delen van de huid extra uitrekken en laten verslappen.
 4. Stress, veel stress kan zich uiten in lichamelijke klachten waaronder ook een verandering in onze huid.

Zo zijn er tal van factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van rimpels.

Hoe kan ik zelf rimpels verminderen?

Aan het verouderen van de huid kunnen wij helaas niks veranderen. Omdat wij nou eenmaal ouder worden en onze huid ook. Je kunt wel altijd beter voor jezelf zorgen!

Denk aan een fijne dag- en nachtcrème. Voldoende water drinken, veel groenten en vezels eten. Probeer alcohol en roken te vermijden.

Bescherm je huid met een goede SPF zonnebrandcrème tegen UV straling van de zon. En draag een pet of hoed om je gezicht te beschermen.

Doe gezichtsoefeningen om je huid te trainen en soepel te houden. Zorg voor voldoende rust en ontspanning.

Hoe werk ik mijn rimpels weg?

De vraag naar allerlei middeltjes om huidveroudering tegen te gaan is al jaren ontzettend hoog.

Hierdoor zijn vele behandelingen, crèmes en zelfs cosmetische ingrepen op de markt gekomen. Helaas is niet specifiek te zeggen welke behandeling nou echt werkt.

Waar de meeste behandeling op gericht zijn is vooral het versterken van de onderliggende huidcellen. Het opvullen van de onderliggende huid. Vocht inbrengen is belangrijk om elasticiteit terug te krijgen, en de huid te verstevigen. Want daarmee verminder je ook rimpels.

Wat kun je het beste doen tegen rimpels?

Hoewel rimpels vaak blijvend zijn, kunnen de verschillende methoden in ieder geval tijdelijk een rimpel minder zichtbaar maken.

Zodra de behandeling stopt is alleen de kans heel groot dat de rimpel natuurlijk weer zichtbaar wordt. Dit geldt helaas voor alle behandelingen.

 1. Anti-rimpel crème
  • de werkzaamheid is vaak gebaseerd op het voorkomen en vertragen van huidveroudering. Soms in combinatie met huid herstellen en opvullen.
 2. Vitamine A zuur creme
  • Vitamine A zuur, anders ook wel genoemd als retinol crème. het zorgt voor het sneller vernieuwen van de huid. Hierdoor worden oude huidcellen afgebroken en nieuwe huidcellen aangemaakt.
 1. Botox injecties
  • de werking van botox is er op gericht om de spiertjes in het gezicht plat te leggen. Die spiertjes kunnen niet meer samentrekken. Waardoor ze geen frons meer kunnen geven op het voorhoofd of bijvoorbeeld mondhoeken.
 2. Filler injecties
  • fillers zijn vaak gebaseerd op hyaluronzuur dat wordt geïnjecteerd. Hyaluronzuur trekt vocht aan onder de huid, de rimpel opgevuld wordt. En hierdoor wordt de rimpel gladder.
 3. Huidbehandelingen
  • bij huidbehandelingen kun je vooral denken aan verbeteren van de huid en het gladder maken. Hierdoor zal de huid er beter uit zien, en rimpels minder zichtbaar zijn.
 4. Lasers
  • een bepaald type laser is in staat om dieper in de huid door te dringen. Hierdoor wordt er gezorgd voor dat de rimpels minder zichtbaarder worden.

Wat is jouw geheime tip om rimpels weg te werken?

Bewaar op een van je favoriete borden op Pinterest:

Rimpels verminderen met 6 tips makkelijk

Deze huidverzorgingstips wil je ook lezen:

Related Posts

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hi, welcome

Camilla

BeautyBlogger

Welkom op BeautyShine, waar je leuke blogs, weetjes, en info kunt vinden over beauty, make-up, haar en self love. Leuk dat je er bent!

Recent Stories

Stay Connected

BeautyShine Nieuwsbrief

Ontvang het laatste beautynews in jouw inbox!

Populaire Blogs

5 Instagram Beauties Die Jij Wil Volgen

Waar kun je beter beauties vinden dan op instagram. In dit blog delen wij onze favoriete instagram beauties. Welke instagram beauties wil jij volgen?...

5 Gratis Handige Apps en Tools Voor BeautyBloggers Om Van Hun Blog Een Succes Te Maken

Hey beauty bloggers! Ben je op zoek naar manieren om je beauty blog naar een hoger niveau te tillen? Heb je behoefte aan handige...

Selflove Affirmaties Om Meer Liefde Aan Jezelf Te Geven

In dit blog wil ik graag wat selflove affirmaties benoemen waarmee jij meer liefde aan jezelf kunt geven. In het vorige blog starten met...