Hoe Start Ik Een Beauty Blog?

Schrijf jij het liefste over beauty en make up? Dan is een eigen beauty blog 📝 starten de meest logische volgende stap.

Droom jij er altijd al van om een eigen plekje op het internet te hebben?

Is schrijven jouw droom? Dan is dit blog perfect voor jou. In dit blog vertel ik je hoe ik zelf ben gestart en hoe jij dit ook kunt. En misschien kun jij wel geld gaan verdienen met je blog!

Maar Hoe Start Ik Een Beauty Blog?

Die vraag heb ik mijzelf jaren geleden ook gesteld! En nu jaren later, heel veel ervaring (en heel veel blunders) later heb ik mijn eigen beauty blog. En girl, wat ben ik daar trots op!

In dit blog deel ik mijn meest waardevolle tips om jouw eigen beauty blog te starten. Als startende blogger kan ik jou helpen om een goede start te maken met jouw beauty blog.

Stap 1. Waar Ga Je Over Bloggen?

Het belangrijkste heb je al. En dat is het algemene onderwerp: beauty.

Dit kun je als het ware zien als de kapstok waaraan jouw blog opgehangen gaat worden. Alle blogberichten die jij zult schrijven zullen als basis hoofd onderwerp “beauty”  gemeenschappelijk hebben. 

Zo zorg je voor structuur en eenheid op je blog. Het wordt door bekende bloggers namelijk niet aangeraden om over veel verschillende onderwerpen te schrijven. 

Verplaats jij je maar eens in jouw lezer. Die komt vaak terug voor het onderwerp waar hij of zij in geïnteresseerd is. Wanneer jij de ene keer over beauty schrijft bijvoorbeeld en de volgende keer over bakken en braden, dan kan het zo zijn dat jouw lezers geen interesse meer hebben in jouw blogberichten. 

beatyshineblog beautyblog beautyblog starten, hoe start ik een beautyblog

Stap 2. Kies Een Naam Voor Je Beauty Blog

De naam voor je beautyblog is ontzettend belangrijk. Het staat voor de bekendheid van je blog. De persoonlijkheid van je blog. 

Omdat ik al vroeg wist dat mijn hoofdthema beauty zou zijn heb ik ervoor gekozen om het woord “ beauty” in mijn blognaam terug te laten komen. 

Zo is het voor jou als lezer gelijk duidelijk waar mijn blog over zal gaan. En daarmee is de kans groter dat jij iets zult vinden op mijn blog wat jou ook aantrekt en aanspreekt. 

Denk daar dus goed over na. Doe ook je eigen research naar welke tips handig zijn bij het bedenken van een naam en domeinnaam. 

De naam van je blog is vaak hetzelfde als de domeinnaam die je erbij koopt. Want dat is handig om verwarring te voorkomen. In mijn geval is de naam van mijn blog BeautyShine, met de domeinnaam die erbij hoort: www.beautyshine.nl 

beautyblog, bloggen, beautyblogger

Stap 3. Welk Platform Wil Je Voor Je Beauty Blog

Het platform hangt af van wat je wilt: gratis bloggen of niet? Ik heb met beide ervaring, en uiteindelijk adviseer ik wordpress aan. 

Gratis bloggen

Ik ben zelf jaren geleden op een gratis blog begonnen, eerste via blogger.com, en later via wordpress.com (dat is de gratis versie). In dit geval krijg je een gratis domeinnaam die verwijst naar het hoofdplatform waar je geregistreerd bent. 

In mijn geval zou dat dan bijvoorbeeld zijn beautyshine .blogspot. com (voor blogger) of beautyshine. wordpress. com (voor wordpress). 

Er zijn verschillende voor- en nadelen aan gratis bloggen. 

Wil je kijken of het wat voor jou is, is dat natuurlijk een goede manier om te starten. Je kunt je dan aanmelden via een van die genoemde websites en binnen enkele minuten starten. 

Wil je er uiteindelijk wat meer mee? 

Zoals bijvoorbeeld een professionelere uitstraling of geld verdienen met je blog. Lees dan ook de volgende stappen door. zoals geld verdienen met je blog. Dan wordt er toch wel geadviseerd om een eigen domeinnaam te kopen. 

In mijn geval heb ik dus beautyshine.nl gekocht. 

Domeinnaam Kopen Voor Je BeautyBlog

Koop je dus een domeinnaam, dan komt daar nog wat meer bij kijken: 

Je hebt dan dus nodig: 

  1. De domeinnaam van je website 

 Dit is dus alleen de naam van je website met .nl erachter. Kijk op SIDN.nl welke domeinnamen nog beschikbaar zijn. 

  1. Hosting pakket 

Met een domeinnaam alleen kun je nog niet bloggen. Je hebt ook een hosting pakket nodig. 

Bij hosting betaal je voor het stukje ruimte op de server wat jij gebruikt voor jouw blog om bijvoorbeeld je blog, afbeeldingen en teksten goed te kunnen laden. Het hostingbedrijf zorgt voor onderhoud en dat jouw website altijd goed blijft draaien. 

Zelf heb ik mijn domeinnaam en hosting bij antagonist gekocht. Maar er zijn heel veel bedrijven die webhosting aanbieden. 

Je kunt beide (hostingpakket +domein) tegelijk kopen of los, net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Let wel op de aanbiedingen. Na een jaar kunnen de prijzen namelijk flink omhoog gaan. 

Stap 4. Beauty Blog Thema en Design

Nu heb je dus een domeinnaam en een hostingpakket gekocht. En dan kun je bijna bloggen. 

Op je domeinnaam moet eerst nog een blogplatform geïnstalleerd worden. 

De meeste hostingbedrijven bieden een eenvoudige service aan waarmee je het WordPress blogplatform op jouw website kunt installeren. Dat kun je zien als de achterkant van je blog. 

Blog design

De voorkant van je blog is de uitstraling. Hoe je blog eruitziet, waar de kopjes staan, waar de knoppen staan. Hoe de blogberichten eruit ziet. Dit wordt ook wel een thema genoemd. 

Het thema bepaalt echt the look en the feel van je blog. Kies je voor sierlijke letters, bijpassende kleuren. Een klassieke blog lay-out of meer de stijl van een mooi tijdschrift. 

Er bestaan gratis thema’s en betaalde thema’s. Daar zijn verschillende mogelijkheden en beperkingen aan. 

Het thema dat ik gebruik en adviseer is Newspaper van Tagdiv. Een heel divers thema. Je kunt er zoveel kanten mee op. Voor mij is kwaliteit belangrijk, en dat krijg je met dit thema zeker. Je kunt er zo veel verschillende opties mee kiezen en het is een snel en stabiel thema voor mijn blog. 

Stap 5. Kies Je Sub-Onderwerpen

Zoals je in Stap 1 hebt kunnen lezen is het belangrijk een hoofdonderwerp te kiezen. Aan die kapstok kun je dan onderliggende onderwerpen en categorieën kiezen zodat jij goed gefocust kunt gaan schrijven. 

Voor Beautyshine.nl heb ik gekozen mij aan 5 grote hoofdcategorieën te houden en dat zijn: 

Beauty, Make Up, Huid, Haar en Body & Mind

Deze hebben allemaal met het hoofdonderwerp “beauty” te maken. En zullen dus ervoor zorgen dat je blog als een geheel eruit blijft zien. 

Binnen deze sub-onderwerpen kun je dus heel veel blogberichten gaan bedenken waar jij over wil schrijven. 

Op ons pinterest bord : heb ik alvast heel veel handige pins voor jou verzameld om je helemaal goed op weg te helpen. 

Help je mij en anderen die dit interessant vinden door onderstaande pin ook te pinnen op Pinterest? Yay, dankje!

Stap 6. Schrijf Jouw Eerste Beauty Blog bericht

Nu heb jij je of aangemeld voor een gratis blog (stap 3). 

Of je hebt nu je domeinnaam + hostingpakket + wordpress + thema (stap 2 t/m stap 4) geïnstalleerd en bent ready to go. 

Of je nou al langer schrijft of niet: je bent nu klaar om jouw eerste blogbericht te schrijven. 

Denk aan een pakkende titel, een goede inleiding, dan je middenstuk, en je conclusie aan het einde. 

Gebruik mooie kopjes tussen je teksten en zoek goed beeldmateriaal bij jouw blog. 

Je staat er misschien nog niet bij stil, maar er komt nog heel veel kijken bij het schrijven van blogberichten. Daarover later meer. 

hoe start ik een beautyblog

BONUS. Hoe Kan Ik Geld Verdienen Met Mijn Beauty Blog?

Heb je een passie voor schrijven zoals ik dan zal je eerste gedachte niet zijn hoe je geld kunt verdienen met bloggen. 

Toch kun je op verschillende manieren wel geld verdienen met je blog. 

Zeker met een beauty blog zijn er genoeg mogelijkheden. 

Denk aan leuke samenwerkingen met merken, je kunt producten reviewen en daar geld voor ontvangen of producten. Je kunt producten die je hebt getest adviseren en daar via affiliate marketing geld voor verdienen. Je kunt een stukje, denk aan een banner of pagina of blogbericht van je blog verkopen als advertentieruimte en daar geld voor vragen. 

Er zijn genoeg mogelijkheden, en de beauty branch is zeker een goede commerciële markt waardoor de kans dus groot is dat je daar zeker wel geld aan kunt verdienen. 

Dit blog ging over: Hoe Start Ik een BeautyBlog? Wat vond je ervan? Heb je Tips? En vooral Share jouw eigen Beautyblog hieronder!

Related Posts

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hi, welcome

Camilla

BeautyBlogger

Welkom op BeautyShine, waar je leuke blogs, weetjes, en info kunt vinden over beauty, make-up, haar en self love. Leuk dat je er bent!

Recent Stories

Stay Connected

BeautyShine Nieuwsbrief

Ontvang het laatste beautynews in jouw inbox!

Populaire Blogs

Hoe Breng Je Concealer Aan?

Het woord zegt het al in het engels dan “to conceal” betekent “om te verbergen” en dat is precies wat een concealer doet. Zoals die...

Huiduitslag Door Mondkapje Voorkomen. Heb Jij ook Maskne?

Heb jij ook Maskne? 😷 Maskne is huiduitslag die is ontstaan na het dragen van een mondkapje.  Ontzettend vervelend, maar vooral wat doe je ertegen?  In...

10 Beauty Hacks Die Elke Vrouw Moet Weten

Te gekke beauty hacks zijn altijd handig om te weten. Sommige beauty hacks kennen we allemaal wel. En bij andere denk je: wie heeft...