Jouw Selflove Journey Begint Nu

Beginnen met selflove ❤️ kan heel simpel zijn. In dit blog delen wij graag 6 handige tips waarmee jij direct en simpel met jouw selflove journey begint.

Er is maar een persoon waarmee jij het meeste tijd doorbreng: jezelf. Maar hoe leer je om een liefhebbende relatie met jezelf te krijgen en houden? Dat is een vraag die mij bezig hield het afgelopen jaar.

Woman giphy hugging herself, selflove journey

Beginnen met SelfLove kun jij leren

De titel is misschien misleidend. Want de vraag want: hoe begin je nu met een selflove journey? is misschien een vreemde vraag. Het is namelijk niet iets waar je ineens mee begint.

Je doet in je dagelijks leven waarschijnlijk al genoeg dingen waaruit heel goed blijkt dat jij van jezelf houdt.

Dat het nu een naam heeft veranderd daar niks aan. Er is wel meer aandacht voor en het woord selflove komt voort uit een hele mooie beweging.

Wat betekent SelfLove eigenlijk?

SelfLove betekent simpelweg het houden van jezelf. Jezelf accepteren zoals je bent.

Het gevoel dat je genoeg bent, tevreden zijn met zowel je innerlijk en je uiterlijk. Je lekker voelen in je vel.

Goed voor jezelf zorgen en jezelf als prioriteit behandelen. Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven.

Je praat met liefde over jezelf en tegen jezelf. Je bent lief voor jezelf.

6 Simpele Tips

Leren om van jezelf te houden is echt een van de meest belangrijkste en waardevolste dingen die je jezelf kunt geven. En er is meer erkenning voor het zijn zoals we zijn. Met imperfecties en flaws en al.

Van jezelf houden kan healing zijn, en een positieve toon geven aan je leven, je relaties, je werk, je gezondheid. Waardoor alles kan opfleuren als jij blij bent met jezelf.

Jouw Selflove journey begint vandaag

Maar hoe doe je dat nou? Veel mensen vinden het lastig om uit te vogelen wat selflove is. En hoe je begint met liefde te geven aan jezelf?

Wij delen in dit blog 6 simpele tips om nu met jouw selflove journey te beginnen.

1. Eet Gezond

Simpelweg de keuze maken om gezond te eten is een de basis van houden van jezelf. Je lichaam voeden met gezonde voedingsmiddelen.

Lekker en gezonde gerechten maken voor jezelf betekent dat jij jouw gezondheid belangrijk vind.

Lekker en gezond

Dus kies een gezond ontbijtje, drink je favoriete groene smoothie 🥦 en kook een heerlijke avondmaaltijd vol met groenten.

Hoe vaker jij ervoor kiest om jezelf gezond te voeden, hoe lekkerder jij je zult voelen.

2. Hou van je lichaam zoals het is

Naast gezond eten is zorgen voor je lichaam zelf de volgende logische stap. Voor de meeste van ons is dat gelijk ook de moeilijkste stap.

We willen nog een paar kilo’s kwijt, we trash talken tegen ons lichaam. Hoe wij denken over ons lichaam heeft direct effect op ons gevoel over onszelf.

Leren om van je lichaam te houden is een belangrijke stap waarmee jouw selflove journey begint. Positief denken over je lichaam kun je leren.

Body Positivity

Body positivity betekent het accepteren en houden van je lichaam zoals het is. Een goede oefening kan zijn om je lekker te voelen in je lichaam is beginnen met sporten, zwemmen, yoga en mindfullness.

Je goed voelen in je vel en tijd maken om bewust te worden dat je lichaam goed is zoals het is, is een belangrijk onderdeel van je selflove journey.

5 Minuten Self Love Guided Meditation

jouw selflove journey begint vandaag

begin direct met jouw self love journey

3. Schrijf in een Gratitude journal

Dankbaar zijn en dankbaarheid uiten kan je hersenen leren om positiever te zijn. Een gratitude journal 🧘‍♀️ bijhouden kan hierbij helpen. Je kunt een mooi notebook aanschaffen of een app gebruiken.

Waar ben jij dankbaar voor?

Begin met 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Denk hierbij aan dankbaarheid voor de dingen die in je leven gebeuren en de mensen die van je houden.

Maar nog belangrijker is: noem elke keer iets aan jezelf of aan je lichaam waar je dankbaar voor bent.

dankbaarheids schrift, gratitude journal,  selflove journey beginnen, jouw selflove journey begint nu

4. Zeg vaker Nee

Lief zijn voor jezelf betekent ook dat je voor jezelf opkomt. Daar hoort bij dat je leert om vaker nee te zeggen. 

Ben jij iemand die tegen iedereen altijd maar Ja wil zeggen, dan kun je jezelf al heel snel voorbij lopen. Je kunt je super overwhelmed voelen, en dat kan er weer voor zorgen dat je uitgeput raakt. 

Vriendelijk nee zeggen kun je leren

Nee zeggen tegen een ander betekent dat je Ja zegt tegen jezelf. Dat is het belangrijkste. Omdat je onmogelijk iedereen in jouw leven tevreden kunt houden en jezelf niet.

Jij bent degene die over jouw energie bepaalt waar je het aan wil besteden. 

Leren Nee zeggen, dat kun je ook leren. Je hoeft je niet bezwaard te voelen om de ander te kwetsen of het idee te hebben dat je aardig gevonden wilt worden.

Er zijn genoeg vriendelijke manieren om nee te zeggen. Je staat er misschien niet bij stil, maar dit is een hele waardevolle belangrijke stap om jouw selflove journey mee te beginnen.

you are valid, you are beautiful giphy, gif, je bent mooi, je bent het waard, dankbaarheid, selflove journey

5. Doe meer van wat jou blij maakt

Net zoals je een partner de liefde en aandacht zou geven die diegene verdient, zo zou je ook aan jezelf de liefde, tijd, moeite en aandacht moeten geven. 

I love me

Doe vaker dingen die jou blij maken, voor jezelf. Doordat jij iets speciaals doet voor jezelf, 🥰 wat je normaal misschien met anderen doet. Het is zo goed en bijzonder om iets voor jezelf te doen.

Hiermee geef je aan jezelf aan: “jij bent belangrijk” en “Ik kies mijzelf als mijn favoriete persoon om een fijne tijd mee door te brengen”.

Je richt je volledige aandacht op jezelf, en op deze manier geef jij jezelf liefde.

Wat kun je doen tijdens me-time?

Trakeer jezelf op een kopje koffie bij je favoriete koffiespeciaalzaakje. Neem jezelf mee voor een wandeling op het strand. Je kunt een avondje naar de bioscoop gaan.

Maar denk ook aan een beauty behandeling voor jezelf. Een bezoekje aan de kapper, je nagels mooi laten lakken, een pedicure om je voetjes weer zacht te maken.

Er zijn genoeg beauty behandelingen waar je uit kunt kiezen. Geloof mij het is ontzettend goed en krachtig voor je zelfbeeld om goed voor jezelf te zorgen.

6. Selflove affirmaties

Selflove affirmaties zijn steeds populairder. We beseffen steeds meer dat we met positieve teksten en woorden onze mindset ook positief kunnen beinvloeden. Affirmaties zijn een belangrijk onderdeel van selflove. Hiermee kun je starten als je met jouw selflove journey begint🤗.

Geef jezelf een positieve vibe

Een affirmatie is een postieve tekst waarmee jij beschrijft hoe jij je wilt voelen alsof jij je als zo voelt.

Je geeft je mindset het idee dat jouw affirmatie wens al is uitgekomen. Het positieve is dat je onderbewustzijn dat gaat geloven, ervaren en aantrekken.

selflove journey beginnen, jouw selflove journey begint

Affiraties zijn mooie herinneringen om jezelf in een postieve vibe te krijgen. Jij hebt controle over je eigen gedachten en gevoelens. Je kunt net zo makkelijk over jezelf denken hoe geweldig je bent, in plaats van wat een loser je bent. Dit was echt een eye-opener voor mij.

Heb je even een boost nodig? Lees een van je favoriete affirmaties hardop op, en zorg dat je die positeve vibes in je lichaam voelt.

Blogs die je ook wilt lezen

Related Posts

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hi, welcome

Camilla

BeautyBlogger

Welkom op BeautyShine, waar je leuke blogs, weetjes, en info kunt vinden over beauty, make-up, haar en self love. Leuk dat je er bent!

Recent Stories

Stay Connected

BeautyShine Nieuwsbrief

Ontvang het laatste beautynews in jouw inbox!

Populaire Blogs

Hoe Breng je Blush Aan?

Wat meer kleur in je gezicht? Doffe vermoeide look? Die maak je gelijk wat levendig met: Blush! Maar hoe breng je blush aan? ...

5 BeautyProducten Die Je Verkeerd Gebruikt

Dit zijn de 5 beautyproducten die jij verkeerd gebruikt: micellair water, gezichtsmaskers, reinigingsborstels, gua sha massage tools en exfolierende scrubs. Wil je weten waarom...?...

Hoe Start Ik Een Beauty Blog?

Schrijf jij het liefste over beauty en make up? Dan is een eigen beauty blog 📝 starten de meest logische volgende stap. Droom jij er...