Je kent het wel. Vlak na het aanbrengen van je make up en lippenstift, zit alles perfect. Na een tijdje kijk je in de spiegel en zie je dat je lippenstift vervaagd is tot een zielig restje langs de randen van je lippen. AAhh!! Waarom gebeurd dit elke keer? Heel vervelend, want met jouw drukke leven heb je geen tijd meer om telkens opnieuw een perfecte lipcombo aan te brengen.

Toch maken een mooie lippen zeker het verschil. Het voelt alsof onze make up look helemaal af en compleet is en het voelt zo ontzettend heerlijk vrouwelijk. Maar hoe zorgen we ervoor dat die mooie lippenstift de hele dag blijft zitten?

We got you, sis!

mooie vrouw krullend haar, mooie lippen

Hier zijn 10 stappen die zeker werken:

  1. investeer in goede procuten: een goede long lasting lipstick is het halve werk. Een goede lipliner van goede kwaliteit die goed tekent, maar ook long lasting is bijvoorbeeld.
  2. begin met het scrubben van de lippen, gebruik hiervoor bijvoorbeeld je tandenborstel. Dit verwijdert velletjes van je lippen en geeft je tegelijk mooie vollere lippen
  3. droog je lippen en dep lichtjes met een beatyblender wat foundation op je lippen
  4. contour je lippen met behulp van je lippotlood, volg de lijnen van je lippen
  5. maak een glimlach met je lippen op elkaar en dep lichtjes je gecontourde lippen met een translucent poeder (je wilt de kleur van je lipliner nog kunnen zien)
  6. breng je lippenstift aan. gebruik hiervoor een matte lippenstift of een langhoudende lippenstift van goede kwaliteit, deze blijven vaak langer zitten
  7. wacht enkele seconden tot de lippenstift droog is
  8. herhaal stap 5 en dep je lippen heel lichtjes met een translucent poeder. Je wilt de kleur van de lippenstift nog goed zien.
  9. herhaal stap 6, breng nogmaals lippenstift aan, en laat het drogen
  10. Tadaaaa, you are done! Freshh lippie! Je bent klaar om te rocken!

Zo blijft je lippenstift de hele dag zitten

Doe dit niet:

In het stappenplan maken we geen gebruik van vethoudende lippencreme zoals labello of vaseline. Dit zorgt ervoor dat je lippen namelijk vetter worden, waardoor de langhoudende lippenstiften minder goed blijven zitten.

Je geniet het langste van de mooie lippen look als je na stap 10 niet nog een lipgloss of andere lippenstift toevoegd met een zachtere cremige textuur. Deze zullen ervoor zorgen dat je langhoudende lippenstift gaat mengen met elkaar en het geheel minder lang blijft zitten.

Heb jij nog leuke tips voor ons? We horen ze heel graag! Deel ze in de comments!