Wat Is Absoluut Onmisbaar Bij Het Beginnen van Een Beautyblog?

Het beginnen van een beautyblog is eenvoudig. Maar om er een mooie en stylish beautyblog van te maken heb zijn een aantal zaken echt absoluut onmisbaar gebleken. In dit blog deel ik ze met jou.

De belangrijkste onmisbare zaken voor een mooi beautyblog zijn voor mij toch wel: het thema en de kleuren, en de snelheid van het blog.

starten met beautybloggen, beginnen met beautybloggen

Kies een thema die de look en feel uitstraalt van jouw blog. Het is het eerste gezicht, jouw eerste visite kaartje. De combinatie van jouw thema, de kleuren, de leesbaarheid en de snelheid waarmee blogs en foto’s laden maken de hele experience af voor jouw lezer.

Thema van je blog

De eerste indruk telt. Bij het beginnen van een beautyblog kijk je naar de voorkant van je blog. Dit is de uitstraling. Hoe je blog eruitziet, is een persoonlijke keuze. Maar wel een hele belangrijke. Hoe je foto’s op je blog worden weergegeven, waar de kopjes staan, welk menu kies je, welke lettertypes of kleuren combinaties. Je kunt voorbeelden van andere blogs bekijken en bedenken wat werkt voor jou en wat niet.

Leesbaarheid en functionaliteit is belangrijk, maar ook een mooi design. Je thema geeft echt een persoonlijke touch aan je blog.

Het thema is echt the look en the feel van je blog. Kies je voor sierlijke letters, bijpassende kleuren of juist en klassieke blog lay-out of meer de stijl van een mooi tijdschrift. Welke kant je ook opgaat, kies iets waar je lang mee door kan gaan. Elke week van thema wisselen wordt niet geadviseerd. Lezers houden van herkenbaarheid.

Je kunt kiezen voor kant-en-klare thema’s, gratis thema’s en betaalde thema’s. Daar zitten verschillende mogelijkheden en beperkingen aan per keuze.

Het thema dat ik gebruik is een thema voor een tijdschrift, een online magazine. Het voelt voor mij net iets anders dan een klassiek blogthema en heeft meer opties.

Strofe: Lees ook: Hoe Start Ik Een Beauty Blog?  

Styling blog

De styling van je blog gaat voor mij om de samenhang. Past je design en lettertype bij elkaar? Is het blog prettig om naar te kijken. Werken de kleurencombinaties goed samen? Zo kun je denken aan mooi gestylede buttons en vakjes voor tekst.

Een groot deel komt natuurlijk al uit je thema. Het design team van het thema heeft al heel wat voor je gedaan wat betreft styling. Door ervoor te zorgen dat er al bepaalde punten verwerkt zijn in het thema.

beginnen van een beautyblog, starten met een beautyblog

Maar je kunt de styling zelf nog een stapje verder nemen. Door na te denken voordat je begint met het publiceren van je eerste beautyblog, of eigenlijk al voordat je gaat beginnen met je beautyblog welke styling jij zelf leuk vindt. Vaak kun je de kleuren van je thema aanpassen.

Je kunt nadenken over de indeling van je blogs zelf. Waar wil je foto’s, waar tekst, hoe wil je je kopjes eruit laten zien. Kies je al je foto’s in een bepaalde stijl of met een bepaald filter?

Mooie foto’s en video’s

Wat ook belangrijk is zijn mooie foto’s en video’s. Mijn mooie foto’s kun je denken aan dezelfde kleur of hetzelfde thema.

Kies met name foto’s uit die passen bij jouw blog. En foto’s die wat toevoegen aan je blogpost.

onmisbaar bij beginnen van een beautyblog, tips bij starten met een beautyblog

Zo kies je bijvoorbeeld bij een blog over mascara een foto waar mascara op staat of wimpers of hoe je het gebruikt. Jouw foto is dan ondersteunend voor de lezer aan jouw blog tekst.

Strofe: Dit wi je ook lezen: Hoe Kun Je Makkelijk Beauty Blogs Plannen?  

Dit blog ging over: Wat Is Absoluut Onmisbaar Bij de Start van Een Beautyblog?

wat is voor jouw tip

om te starten met bloggen?

———————————————————————————————

Tot de volgende keer, liefs, Camilla ♡

We Are On Social Media. Jij Ook? Let’s Connect!

PinterestInstagram | Facebook

camilla beautyshine

Related Posts

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hi, welcome

Camilla

BeautyBlogger

Welkom op BeautyShine, waar je leuke blogs, weetjes, en info kunt vinden over beauty, make-up, haar en self love. Leuk dat je er bent!

Recent Stories

Stay Connected

BeautyShine Nieuwsbrief

Ontvang het laatste beautynews in jouw inbox!

Populaire Blogs

Hoe Kan Ik Rimpels Verminderen?

Oud worden we allemaal, en helaas horen daar ook bepaalde kwaaltjes bij. Eén daarvan zijn: rimpels. Dat wil je liever niet, want hoe kun je nu het beste jouw rimpels verminderen?

Hoe Breng Je Mascara Aan? Leer Hoe Je Het Snel Kunt Doen in 7 Stappen

In sommige blogs staan affiliate links. Wanneer jij via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie van de verkoper,...

Hoe Breng Je het Beste Lipgloss Aan?

Hoe kun je de perfecte lippie krijgen? Met lipgloss natuurlijk. Maar hoe breng je het beste lipgloss aan? Wij hebben de tips en tricks...