Review Veet Spawax verwarmer: dé waxbehandeling voor thuis!

Een superzachte huid zoals na een behandeling bij de schoonheidsspecialt? Dat kan nu met de Veet Spawax Elektrische waxverwarmer! 

De Veet SpaWax verwarmer heb ik gelijk de volgende dag aangeschaft nadat ik de reclame zag. Al enkele maanden ben ik begonnen met het waxen i.p.v. scheren. Dat bevalt ontzettend goed. Een eigen waxverwarmer was voor mij de logische volgende stap. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met de Veet SpaWax verwarmer.

Wat zit er in de doos?

  • waxverwarmer pot met onderin rood indicatielampje en deksel
  • spatel
  • elektrische kabel/snoer
  • 6 wax schijven
  • handleiding voor gebruik

Gebruiksgemak

De waxverwarmer heeft een handig klein formaat. De ronde waxverwarmer heeft een verwarmingselement in het midden van het bakje en aan de binnenkant rondom. Bij de eerste zet krijg je 6 wax-schijven geleverd. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat 3 waxschijven volledig gesmolten zijn en klaar voor gebruik. De elektrische waxverwarmer heeft geen aan/uitknop, slechts een stekkeringang voor het snoer. Je hebt geen losse strips nodig.

Temperatuur wax

De temperatuur van de wax voelt aangenaam aan zodra deze gesmolten is. In de salon had ik nog wel eens een rode huid (vooral bij een Brazilian wax!) omdat de wax te warm was. De temperatuur die de Veet SpaWax verwarmer aanhoudt is precies goed om te gebruiken. Zodra de wax smelt ruik je de heerlijke geur van het parfum van zoete vijgen en paarse lelie.

Schoonmaken waxwarmer

Het enige punt van kritiek is het schoonmaken. Wax kun je niet verwijderen met water en zeep, wel met olie. Veet had er dus voor de volledigheid oliedoekjes bij kunnen leveren. Ik heb dit opgelost door een babybillendoekje gedrenkt in wat (baby)olie te gebruiken. Hiermee kon ik eenvoudig kleine stukjes wax van m’n huid, de vloer en de spatel verwijderen en de waxwarmer van de buitenkant schoonmaken. De binnenkant hoef je niet schoon te maken volgens Veet. Restant wax kun je hard laten worden en bewaren voor een volgende keer.

Prijs/kwaliteit

De prijs/kwaliteit verhouding van de Veet SpaWax verwarmer vind ik goed. Het elektrische apparaat kan vaker gebruikt worden. Bij de eerste aankoop zitten er tevens 6 wax schijven ter waarde van ongeveer €9.

Waxschijven

Nieuwe waxschijven kun je per 6 stuks kopen en kosten ongeveer €9. Hieronder zie je hoeveel je er nodig hebt voor benen, oksels, bikinilijn en het hele lichaam.

 

Bestanddelen

Glyceryl Rosinate, Cera Alba, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Paraffin, Aqua, Triethylene Glycol Rosinate, Ethylene/VA Copolymer, Parfum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Limonene, Ethylene Dioleamide , Octadecyl Di-t-butyl-4-hydroxyhydrocinnamate, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, CI 77891, CI 77742

Mijn ervaring

Het gebruik van de waxverwarmer is prettig. Het zelf lostrekken van de stukjes aangebrachte wax blijft spannend. Ik vind het in de salon pijnlijk en thuis ook. Maar het resultaat is té mooi dus die pijn heb ik er voor over. Zodra de wax op de huid komt wordt het al hard. Waardoor je dus lange waxdraden kunt krijgen op het moment dat je de spatel uit de pot haalt en naar je huid brengt. Sneller werken en het vaker doen helpt dit te voorkomen. De spatel werd wat klontering, door harde waxresten. Leg de spatel dan op het warme middenstuk in de pot zodat de harde stukken smelten. Bij het aanbrengen vond ik het prettig om hele kleine stukjes huid, ongeveer 2 bij 2 cm, te ontharen. Zo een klein stukje wax in één ruk lostrekken ging beter en deed minder lang pijn dan een hele strook in een keer. Succes!

Veet SpaWax elektrische verwarmer kost €39,95 en is te koop bij de drogist. Kijk voor meer info op Veet.nl.